Een film of tóch een boek?
‘Hoe komt het dat als je dromen uitkomen, ze volkomen verknipt zijn?’
Stel je voor... Je oma is M.E. Thorne, je weet wel, die schrijfster die mooie fantasy boeken 'Elementia' heeft geschreven. Deze worden nu verfilmd.
Dat is dus Iris haar verhaal, ze vindt het vreselijk en als ze met haar broertje naar de filmproductie gaat, wil ze er alles aan doen om dit te stoppen.
Iris is bokkig, dat zou ik ook zijn als me ouders me de verantwoordelijkheid gaven over mijn broertje. Dat vond ik écht erg en gaf me een beetje verdrietig gevoel door het gehele verhaal.
Toch doorgezet, Iris gaat minder tobben en heb ik erg van dit boek mogen genieten! Het maakte me zo nieuwsgierig naar de boeken van haar oma. Gelukkig krijgen de lezers een goede inkijk. Naderhand vallen alle puzzelstukjes op z’n plek, aangrijpend maar ook mooi!
Wat is dit een ontzettend origineel en treffend verhaal, je kunt merken dat Cory gestudeerd heeft voor scenarioschrijver. Wat een vlotte en dynamische Young Adult met de nodige sensatie, zo leuk! Je waant je echt op de filmset.
Misschien word dit ooit een re-read... En dat gebeurt niet vaak bij Boekjenooitgenoeg.
Pak je popcorn erbij en geniet van het beeldende verhaal in Ierland. An dtagann tú (kom je)?
Bedankt voor dit fijne leesvoer, Best of YA!