Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Grappig, ongemakkelijk en aandoenlijk

Lisanne Stam 24 augustus 2021 Auteur
Niks gaat zoals je het had gewild, wat doe je dan?! Josh verliest binnen een mum van tijd zijn vriendin, woning en werk.
Wat begint als een grap, wordt een jaar van muntjes opgooien. Twee keuzes, kop of munt. Gaat hij dit volhouden?
‘Negen miljoen zielen en ik ben moederziel alleen.’
De omschrijvingen hadden direct mijn hart gestolen. Ik vind de schrijfstijl zo on point en leuk uitgewerkt. Het brengt direct een lach op je gezicht.
Meerdere malen heb ik gelachen om de gekke dingen die Josh uitspookte, vaak zo ontzettend ongemakkelijk. Hij moest af en toe echt wel zijn ballen bijeenrapen… toch bleef hij een aandoenlijk karakter met een groot hart maar o, echt een Goofy.
In sommige opzichten had dat voor mij iets minder gemogen, het werd op een punt iets te veel. Maar naarmate het verhaal vordert, heb ik enorm genoten van zijn tripjes naar Europese steden.
Dit is voor mij, denk ik, de eerste keer dat ik een feelgood heb gelezen waar een jongen zo ontzettend centraal stond.
Leuk weetje: de auteur is een internationale hockey speler en dit is zijn debuut!

‘Ik moet in het afgelopen jaar zeker tien miljoen beslissingen hebben genomen, maar dat was verreweg de beste van allemaal.’

Bedankt HC voor dit leuke recensie-exemplaar!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Lisanne Stam

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?