Een warm Italiaans bad
'Waarom staan de wijzers stil op een wond van liefde als de tijd alles heelt?'
Deze druiven vormen een volwaardige tros en bevat de volgende ingrediënten voor dit mooie avontuur:
- Italië en haar inwoners
- Wijnen, lekker eten én markten
- Bezienswaardigheden
- Een single wijn influencer
- Een prosecco-dictator
'Wij maken wijn waar we zelf verliefd op zijn, daar heb je de wereld niet voor nodig.'
Breng dit allemaal samen en je hebt geslaagd leesvermaak.
Ik waande me echt even in Italië. Je kunt als lezer merken dat de auteur veel van dit mooie land af weet.
Het staat boordevol prachtige uitspraken. Ik kan er géén genoeg van krijgen, zaligmakend.
Soms moest ik even schakelen, aangezien er meerdere personages aan bod komen. Er is tevens ook een karakter die zijn zicht op gebeurtenissen met je deelt, alleen blijft hij op de achtergrond. Dat heb ik niet eerder gelezen, erg gaaf!
In het begin moest ik wel even mijn gevoel uitschakelen omdat ik de personages ietwat lastig te verteren vond, gelukkig maken zij een hele mooie groei door!
Het boek omschrijft een prachtige reis (naar Italië), opzoek naar geluk, verlies, het opzijzetten van je normen en waarden én het inzetten voor anderen!
Beeldend - Sentimenteel - Kleurrijk - Saamhorigheid - Veranderingen
Kortom, heb je zin in een roman met kenmerkende personages en waarbij het bijna poëtisch geschreven is? Ditisum!
Proost op dit mooie verhaal. Het leest vlot, je gaat genieten.
'Het gevoel is belangrijker dan het bezit.'
Bedankt voor deze mooie vakantie, Uitgeverij de Kring en Ruud!