Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

mysterieus

Lisanne Stam 10 augustus 2021 Auteur
'Altijd over haar schouder kijken. Misschien dat ze daarom het verleden niet achter zich kon laten; haar leven lang had ze geleerd om achterom te kijken. Door nooit vooruit te kijken struikelde ze voortdurend over dingen.'

Margot en haar moeder Mina hebben een complexe relatie, waar niet veel werd gesproken.
Wanneer Margot haar moeder levenloos vindt, gaat zij op zoek naar de reden van haar overlijden, zo leert ze haar moeder en haar verleden eindelijk kennen.
'Toch wist niemand hoe je de dood bespreekbaar moest maken.'

Dit is een zeer informatief en tegelijkertijd verdrietig verhaal. Het omvat een grote zoektocht naar het leven van de Koreaanse Mina en daarbij leer je Margot ook beter kennen. Lezers krijgen notie van de Koreaoorlog en rellen in LA en bovendien word je getrakteerd op een hele stijlvolle schrijfstijl. De opbouw is heel timide wat heel kenmerkend is voor de hoofdpersonen. Het riep spanning op in combinatie met een vleugje mysterie. 
Het verhaal speelt zich af tussen het heden (Margot) en het verleden (Mina), dit is gunstig en zeer afwisselend in verband met de korte hoofdstukken. 
De tegenstrijdigheden en cultuurschokken worden heel treffend omschreven, je krijgt een hele beeldende kijk op de gebeurtenissen. 

'Als je alleen bent, ben je niemand. Een vrouw alleen stelt al helemaal niets voor.' 

Zodra HC een mail rondstuurde of ik een ERC wilde ontvangen (bedankt!), kon ik niet twijfelen. Het is heel speciaal en ik kan ook zeker begrijpen dat het een NY Times Bestseller betreft en Reese Witherspoon (+ haar boekenclub) dol zijn op dit verhaal. 

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Lisanne Stam

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?