Weer even terug in het Avonlea van Anne van het Groene Huis

Dit verhaal speelt zich af in de jaren voordat Anne ten tonele verschijnt, maar gaat wel over de personages die ook in de boekenserie een belangrijke rol spelen. De belangrijkste personages zijn natuurlijk Marilla en Matthew die we volgen tijdens hun leven vanaf hun jonge jeugdjaren tot het moment is aangekomen dat ze een jongen in huis willen nemen. Maar ook Rachel, de familie Blythe en enkele andere dorpsbewoners worden niet vergeten. We leven mee met de ups en downs van de mensen op het pittoreske Prince Edward Island eind 1800 en begin 1900.

Sarah McCoy heeft de sfeer van het Avonlea van Anne van het Groene Huis zeer goed weten te pakken. Je merkt aan alles dat McCoy ook fan is van de de boeken van L.M. Montgomery en dat ze gedegen onderzoek heeft gedaan op Prince Edward Island om dit boek zo authentiek mogelijk te maken. Fans van Anne van het Groene Huis moeten dit boek gewoon lezen! En je bent weer even helemaal terug in het Avonlea van Anne van het Groene Huis.

Meer recensies van Bookish Lifestyle / Veronique