Geweldige thriller!

Carla Heskes Carla Heskes
16 mrt 2021

Flaptekst
‘In een bergdorp in de Pyreneeën wordt een bevroren, onthoofd paard gevonden. Politiecommandant Martin Servaz begint meteen een onderzoek. Waarom is het paard op tweeduizend meter hoogte vermoord? Is dit een waarschuwing? Wraak? Een reeks onverklaarbare moorden volgt, waarbij al het bewijsmateriaal in de richting van Julian Hirtmann wijst, een van de gevaarlijkste seriemoordenaars van Europa. Maar hij zit vast in de zwaarst beveiligde instelling ter wereld, kan hij wel iets met de moorden te maken hebben?’

Mijn mening
Het begint gelijk met een vreemd “lijk” en ik was direct geboeid! Het verhaal is geschreven vanuit diverse perspectieven, zo ontstaan er verschillende verhaallijnen en er komen lekker wat spannende stukken in voor. De personages vond ik erg leuk, zeker met Martin voelde ik direct een band. Al is hij soms wel wat naïef. Op een moordenaar afgaan zonder wapen bijvoorbeeld, dit komt als politieagent niet echt geloofwaardig over, dat vond ik wel jammer al maakt het Martin ook tot wie hij is en ontstaan er soms spannende situaties.

En wat een fijne schrijfstijl heeft Bernard Minier. Het boek is heel beeldend geschreven, het voelt net alsof je erbij bent. Ik waande mij in de Pyreneeën, zat in de stoeltjeslift en liep over de besneeuwde paden mee.

Dit boek met Martin Servaz in de hoofdrol smaakt echt naar meer, en gelukkig zijn er al meer delen in deze serie verschenen dus ik kan nog even door!

Meer recensies van Carla Heskes