Mystiek Ierland

Carolineleessst Carolineleessst
24 mrt 2026

In 1910 ontmoeten we Anna, een jonge Ierse boerendochter, en Harold, een Amerikaan die naar Ierland reist om oude volksverhalen en legendes te verzamelen. Samen trekken ze door het platteland, op zoek naar verhalen over feeën, wisselkinderen en andere mythische wezens. Maar Anna draagt ook haar eigen geheim met zich mee.

Honderd jaar later belandt Sarah, gebroken door verdriet en een mislukt huwelijk, per ongeluk op een vlucht naar Ierland. Of misschien niet helemaal per ongeluk... In het kleine dorpje Thornwood vindt ze in een holle boom een oud dagboek — het dagboek van Anna. Terwijl ze bladzijde na bladzijde leest, voelt ze langzaam weer leven in zich terugkeren.

🍀 Evie Woods beschrijft het Ierse landschap zó beeldend dat je het bijna kunt ruiken, horen en voelen. De cottages, de mistige heuvels — alles komt tot leven. Ze verweeft Ierse folklore met een vleugje mysterie en een snuifje feelgood, waardoor het verhaal tegelijk troostend en betoverend aanvoelt.

🍀 Wat dit boek extra bijzonder maakt, is hoe de levens van Anna en Sarah subtiel met elkaar verbonden raken. Beide vrouwen dragen verdriet met zich mee, maar vinden in verhalen — en in de magie van Ierland — de kracht om verder te gaan.

🍀 Een heerlijk boek voor de herfst- en winterdagen! ‘De verhalenverzamelaar’ is zo’n roman die je het liefst in één ruk uitleest, onder een dekentje met een kopje koffie of thee erbij. Het verhaal weeft heden en verleden moeiteloos door elkaar en ademt de sfeer van het mystieke Ierland — een plek waar realiteit en magie elkaar raken.

Meer recensies van Carolineleessst