Inkijk in herstelproces

Carolineleessst Carolineleessst
24 mrt 2026

Eve, moeder van 5, echtgenote en bestellerauteur, krijgt een diagnose die inslaat als een bom: glioblastoom graad 4, een zware vorm van hersenkanker. Het wordt het begin van een moedige strijd. Met vallen en opstaan krijgen we inkijk in haar herstelproces.

Simpele dingen zoals de tekst van een kerstliedje of een woord als “stoel” weet ze niet meer. Voor een auteur voelt dat bijna als het verliezen van een stukje van zichzelf. Het brengt wrange en soms ook grappige momenten met zich mee: heeft de chirurg per ongeluk haar woordenschat weggenomen?

Haar man, Nick, is haar rots in de branding. Keer op keer herinnert hij haar aan wat ze vaak zelf vergeet: dat ze ongeneeslijk ziek is. De liefde en zorg die hij toont voegen een ontroerend en warm element toe aan het verhaal.

Ondanks de donkere wolk van het onverwachte, blijft er hoop. Elke nieuwe scan wordt een plottwist, maar na 14 maanden met schone scans voelt Eve zich sterker en heeft ze opnieuw energie. Ze pakt zelfs haar pen weer op en begint te schrijven, voor haar het ultieme teken van leven en veerkracht.

‘Hoe voelt het?’ werd een ontroerend verhaal over hoe het voelt om ineens te leven met onzekerheid. Hoewel het boek een roman is, voel je dat Kinsella hierin haar eigen verhaal verweven heeft. Het maakte het des te persoonlijker en oprechter.

Meer recensies van Carolineleessst