Overdonderd

Carolineleessst Carolineleessst
24 mrt 2026

Vanaf de allereerste bladzijde grijpt ‘Nevada’ je bij de keel en laat je niet meer los. Wat begint als een onheilspellend en mysterieus verhaal, ontaardt al snel in een huiveringwekkende thriller die je haast met ingehouden adem uitleest.

Lily Pennington is geen doorsnee hoofdpersonage. Ze draagt een verleden met zich mee dat bijna te gruwelijk is om te bevatten: een jeugd getekend door misbruik, verlies en eenzaamheid. Wanneer er in Londen een reeks gruwelijke moorden plaatsvindt en Lily zich door black-outs niets meer kan herinneren van cruciale momenten, begint de lezer zich af te vragen: wat is haar rol in dit alles? Is ze slachtoffer of schuilt er meer achter haar gebroken façade?

Jerrad Hoff weet zijn personages intens levensecht te maken. Lily is tegelijkertijd fragiel en intrigerend sterk. Je voelt met haar mee, wil haar begrijpen en beschermen, ook wanneer het verhaal steeds duisterder wordt. Haar relatie met een mysterieuze man die beetje bij beetje haar vertrouwen weet te winnen, geeft het verhaal een onverwachte laag van tederheid, zonder dat het tempo verslapt.

De moordscènes zijn zonder twijfel bloederig en expliciet, niets voor gevoelige lezers. Toch passen ze bij de beklemmende sfeer en versterken het psychologische spel waarin niets is wat het lijkt. Hoffs stijl is rauw, direct en beeldend, bij momenten waan je je echt in een film.

De spanningsopbouw is ijzersterk en het einde ronduit verrassend. Dit is niet zomaar een thriller: ‘Nevada’ is een intense mix van psychologisch drama en actiethriller, met een hoofdpersonage dat je nog lang bijblijft.

Een absolute aanrader voor fans van donkere verhalen, complexe personages en spannende plots. Wat mij betreft: meer van dit graag, Jerrad Hoff!

Meer recensies van Carolineleessst