Complexe vrouwen
Brighton Hills lijkt het toonbeeld van rust en perfectie. Een vredige wijk met keurige bewoners. Maar achter de nette gevels schuilen geheimen die allesbehalve netjes zijn. Drie vrouwen voeren namelijk een eigen strijd.
Cora vertrouwt haar man niet meer. Ze is ervan overtuigd dat hij opnieuw vreemdgaat, al blijft hij alles ontkennen en haar afschilderen als paranoïde.
Paige rouwt nog steeds om haar zoon, die een jaar geleden werd aangereden en stierf. Terwijl haar man probeert verder te leven, bijt zij zich vast in de overtuiging dat het geen ongeluk was.
En dan is er Georgia, een jonge moeder die nauwelijks buitenkomt. De buren fluisteren dat ze instabiel is, maar wat zich achter haar voordeur afspeelt, is veel donkerder dan iemand vermoedt.
Cora, Paige en Georgia zijn stuk voor stuk complexe vrouwen met fouten, angst, maar ook veerkracht. Ze weigeren slachtoffer te blijven en nemen het heft in handen, soms met gevaar voor eigen leven.
Langzaam raken de levens van deze drie vrouwen met elkaar verweven. Wat begint als nieuwsgierigheid, groeit uit tot verbondenheid en uiteindelijk tot een strijd om te overleven.
🖊️ Glass bouwt de spanning subtiel op: elk hoofdstuk werpt een nieuw licht op de bewoners, hun geheimen en hun motieven. Net als je denkt te weten hoe het zit, gooit ze er een onverwachte wending in waardoor je verder moet én wil lezen. Voor mij is dit een geslaagde thriller!