Oproep tot actie en solidariteit

Carolineleessst Carolineleessst
24 mrt 2026

๐˜๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ต ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต, ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ต ๐˜™๐˜ข๐˜ด๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜›๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ฆฬ๐˜ฆฬ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ตโ€ฆ

๐˜๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ช๐˜ด๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ?

We worden meegenomen naar 2032, een toch niet meer zo verre toekomst. De regering keurt een wet goed die bepaalde wijken in Dombergen tot โ€˜no-go zonesโ€™ verklaart. Hulpverleners mogen er niet meer binnen. In รฉรฉn van die wijken, Zwarte Vijvers, ontvouwt zich een intens verhaal over bendegeweld, onmacht en een strijd om leven en dood.

Als lezer beleef je รฉรฉn dag vanuit verschillende perspectievenโ€”van een dokter die alles op het spel zet tot een influencer die op zoek is naar de waarheid. Elk personage worstelt met morele dilemmaโ€™s en onrechtvaardigheid. De gelaagde opbouw geeft het boek zo een unieke dynamiek.

In โ€˜De Zwarte Arendโ€™ raakt Ella Mina maatschappelijke themaโ€™s als racisme, onderdrukking en de gevolgen van politieke beslissingen aan. Ze laat zien hoe woede, angst en hoop mensen zowel kunnen verdelen als samenbrengen.

De toegankelijke, korte hoofdstukken en duidelijke taal maken het boek bijzonder geschikt voor jongeren. Het verhaal voelt als een waarschuwing voor wat onze toekomst kan brengen, maar is tegelijk een oproep tot actie en solidariteit.

Meer recensies van Carolineleessst