Een goede moord plegen is een kunst

Carolineleessst Carolineleessst
24 mrt 2026

Een goede moord plegen is een kunst.” En daar weet Grace alles van.

Grace Bernard is een jonge vrouw met een koelbloedige missie: ze wil wraak nemen op haar familie door hen één voor één te vermoorden.

Het boek begint met Grace die in de gevangenis zit voor een misdaad die ze ironisch genoeg niet heeft gepleegd. Vanuit haar cel vertelt ze haar verhaal en onthult ze hoe ze in deze situatie terecht gekomen is.

De vertelling wisselt tussen het heden en het verleden. In het heden zit Grace in de gevangenis waar ze reflecteert over haar daden. In de hoofdstukken die zich in het verleden afspelen, volgen we haar stappen terwijl ze zorgvuldig de moorden op haar familieleden plant en uitvoert.

Grace' acties worden gedreven door haar verlangen naar gerechtigheid voor de manier waarop ze door haar familie is behandeld.

Bernard gebruikt haar intelligentie en vindingrijkheid om onopgemerkt te blijven bij het plegen van de moorden, met methoden die variëren van vergiftiging tot het manipuleren van ongelukken. Iedere moord wordt op een unieke en soms komische manier beschreven.

Als lezer krijg je inzicht in Grace' gedachtegang en begin je te begrijpen waarom ze tot haar drastische acties komt. Hoewel haar moorden sterk af te keuren zijn, lijk je af en toe zelfs sympathie voor de ik-persoon te krijgen. De lijn tussen goed en kwaad is soms heel dun.

Grace' verhaal is doordrenkt met sarcastische opmerkingen en ironische observaties over haar familieleden en hun tekortkomingen. Haar spitsvondige manier van denken zorgt voor tal van lachwekkende momenten, wat het boek een luchtige toon geeft ondanks het duistere thema.

𝒯ℯ𝓇 𝒾𝓃𝒻ℴ: 𝒾𝓀 𝓁𝒶𝓈 𝒹𝒾𝓉 𝒷ℴℯ𝓀 𝓃𝒾ℯ𝓉 𝒾𝓃 𝒽ℯ𝓉 ℴ𝓅ℯ𝓃𝒷𝒶𝒶𝓇. ℐ𝓀 𝓌𝒾𝓁𝒹ℯ ℊℯℯ𝓃 𝓋ℯ𝓇𝓀ℯℯ𝓇𝒹 𝒷ℯℯ𝓁𝒹 𝓋𝒶𝓃 𝓂ℯ𝓏ℯ𝓁𝒻 ℊℯ𝓋ℯ𝓃. 😇

Meer recensies van Carolineleessst