"De heksencode"
In het boek De heksencode wordt het verhaal verteld van Nola.
Het is het jaar 2320. In Salem Common woont Nola met haar familie. Nola is een heks, en door het elfde gebod van het Spero, opgericht door profeet Roderick, ziet het ernaar uit dat Nola hier niet lang meer kan blijven. Nola moet uit handen zien te blijven van Roderick en zijn leger. Het ontlopen van een codenummer blijkt moeilijker dan gedacht, zeker wanneer Nola geconfronteerd wordt met haarzelf. Wanneer Nola erachter komt dat Roderick een groot geheim met zich meedraagt, wil ze niets liever dan deze onthullen aan de buitenwereld. Maar gaat haar dit lukken??
De heksencode is een novelle van Anoeska Nossol. Het is het eerste novelle van deze schrijfster. Door een leesclub ben ik deze novelle gaan lezen. Ik ben erg enthousiast over het boek, al had ik het verhaal graag wat uitgebreider gezien. Het einde kwam voor mijn gevoel in een keer, en het verhaal was voor mij nog niet ten einde. Een vervolg zou daarom erg leuk zijn!
Het verhaal wordt geschreven vanuit Nola, hierdoor leer je haar personage/persoonlijkheid een beetje beter kennen. Graag had ik dit wat uitgebreider gezien. Ook de overige personages hadden wat beter beschreven kunnen worden, dit houd niet in dat het verhaal hierdoor niet duidelijk was. De schrijfstijl van Anoeska vind ik erg fijn! Het leest gemakkelijk, waardoor ik snel door het boek heen kwam. Het verhaal is erg pakkend waardoor ik niet kon stoppen met lezen. Ik had het boek ook erg snel uit!
De heksencode is een leuk fantasy verhaal met een beetje romantiek dat je in een ruk uitleest!