"Gegijzeld"
In het boek Gegijzeld wordt het verhaal verteld van Jason en Yasmine.
Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het eindejaarsfeest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het is niet alleen een eindejaarsfeest, maar ook moet het, het feest van de zomervakantie worden! De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer er een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verander het droomfeest in een grote nachtmerrie.
Het verhaal wordt door beide personages verteld. Ieder hoofdstuk door de ogen van of Jason of Yasmine. Deze manier van schrijven vind ik erg fijn. Je leert de personages kwa karakter een beetje beter kennen. Het verhaal leest erg vlot waardoor ik het boek erg snel uit had! In het boek wordt de gijzelingssituatie erg goed beschreven, op sommige momenten kreeg ik wel kippenvel.
Als groot fan van Chinouk haar boeken kon ik niet wachten om in dit boek te beginnen met lezen. De cover van het boek trok meteen mijn aandacht en past ook erg goed bij het verhaal.
Gegijzeld is een spannend en duister verhaal dat je in één ruk uitleest!