Advertentie

In het boek De prins en de naaister wordt het verhaal verteld van prins Sebastian en naaister Frances.

Prins Sebastian is opzoek naar een bruid. Of eigenlijk zijn, zijn ouders opzoek naar een bruid voor hem. Maar Sebastian heeft het te druk met het verbergen van zijn geheime levensstijl. ’S Avonds bestormt hij Parijs als de gewildste icoon van de hoofdstad; Lady Crystallia.

Het geheime wapen van Sebastian is de geniale ontwerpster en beste vriendin; Frances. Frances is slechts één van de twee mensen die de waarheid weten. Deze prins draagt soms jurken. Maar Frances heeft grotere dromen, en als geheime wapen moet je nu eenmaal geheim blijven. Hoe lang zal Frances haar dromen nog opzij kunnen zetten om een vriend te beschermen?

Dit verhaal is een graphic novel. Dit is voor mij de eerste keer dat ik een graphic novel lees. En wat is mij dit goed bevallen! De tekeningen zijn prachtig en het verhaal is erg origineel. De schrijfwijze van Jen is erg fijn, niet al te ingewikkeld en lekker vlot. Ik had het boek ook binnen 1,5 uur uit! Het verhaal zelf verliep iets anders dan ik vooraf had verwacht, maar ondanks dat vond ik het erg leuk om te lezen.

Het verhaal bevat een belangrijk thema. Iedereen kan zijn wie hij/zij wil zijn. Aanvaarding en respect komen hierbij ook naar voren. Dit zorgt voor een andere kijk op het verhaal, het gaat ondanks dat het een stipverhaal uiterlijk heeft toch diep zitten. Ook is het erg leuk te lezen hoe de schrijfster het boek tot stand heeft gebracht! (achterin het boek)

De prins en de naaister is een prachtige graphic novel die ik iedereen aanraad!

Reacties op: "De prins en de naaister"

47
De prins en de naaister - Jen Wang
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken