Advertentie

In het boek De laatste dans wordt het verhaal verteld van Freyde.

Het leven van Freyde draait volledig om dansen. Haar grootste wens is om professioneel ballerina te worden. Als ze wordt toegelaten tot de koninklijke dansacademie, lijkt haar droom in vervulling te gaan. Maar op de 18e verjaardag van Freyde verandert alles, ze krijgt nachtmerries en telkens als ze voluit moet dansen krijgt ze black outs. Het lijkt wel alsof iemand haar lichaam overneemt. Uiteindelijk ontdekt Freyde dat ze bezeten is door een beroemde dode danseres. Freyde kan dit geheim met niemand delen, ze voelt zich gevangen in haar eigen lichaam.

De laatste dans is het debuut van schrijfster Bes Ceyssens. Ik vind het een leuk verhaal al had ik het graag wat uitgebreider gezien. Alles werd erg beknopt verteld en voor mijn gevoel miste ik erg veel informatie over de personages. Het proloog trok mij erg aan, het was meteen spannend en wilde verder lezen, maar de spanning was vanaf hoofdstuk 1 weer verdwenen. Het duurde even voordat ik in het verhaal zat.

Het verhaal wordt geschreven vanuit Freyde, hierdoor leer je haar personage/persoonlijkheid een beetje beter kennen. Dit had van mij iets uitgebreider gemogen. Vrij snel in het verhaal kwam Rosalind (de overleden danseres) naar boven, maar ik kende op dat moment Freyde nog niet goed. Vooral in het begin was dit wat verwarrend. Het verhaal leest overigens wel gemakkelijk en je raakt snel door de hoofdstukken heen!

De laatste dans is een boek dat gaat over je passie volgen en tot het uiterste gaan, met een klein beetje spanning!

Reacties op: "De laatste dans"

19
De laatste dans - Bes Ceyssens
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners