The Northwind

Wren zorgt al voor haar tweelingzus sinds haar ouders dood zijn. Het enige dat ze wilt is dat haar zus een zo aangenaam mogelijk leven heeft. Maar dan wordt haar grootste angst werkelijkheid, ze wordt gescheiden van haar zus. Haar zus is namelijk uitgekozen door de Noorderwind, de onsterfelijke heerser van het Dodenrijk om mee te gaan met hem. Wren ziet nog maar een mogelijkheid, zichzelf opofferen.

Het volledige verhaal wordt verteld vanuit Wren. Al haar gevoelens en gedachten worden goed overgebracht naar de lezer en het is dus eenvoudig om een beeld van haar te vormen. Hoewel ze een goed uitgewerkt personage is, miste ik wel wat originaliteit in haar. Een strijdlustig menselijk personage dat alles voor haar familie overheeft en naar een rijk van onsterfelijke wordt ontvoerd, op zich wel aangenaam om over te lezen. Maar helaas het hoofdpersonage in veel fantasy boeken.

Het verhaal zelf heeft ook de typische elementen die in veel boeken terugkomen, maar gelukkig heeft het ook wat unieks. In dit verhaal lezen we namelijk over goden en geesten. Dit maakte me nieuwsgierig en zorgde ervoor dat ik dat heel het verhaal bleef.

Ook bevat het boek voldoende spanning en actie. Het verhaal had een goede afwisseling tussen informatie, dialogen en actie waardoor het interessant bleef. Het las niet heel snel, maar saai werd het ook niet.

Naast Wren komen er nog meer personages voor, maar hier werd helaas niet zoveel informatie over gegeven. Het stoorde niet tijdens het lezen, maar het zou wel interessant zijn om hier meer over te weten te komen.

The Northwind is het eerste deel van een vierdelige reeks. Hoewel het hoofdpersonage herkenbaar is, bevat de verhaallijn wel unieke elementen die het zeker waard maken om het boek te lezen.

Meer recensies van De Boekenhamsteraar