De au pair

DeniseM DeniseM
5 apr 2026

Emmylou wil graag Engels leren en besluit daarom au pair te worden in Engeland. Via een vriendin komt ze in contact met een rijk gezin en voor ze het weet, kan ze starten. Het gezin blijkt te wonen in een afgesloten villawijk waarin vijf huizen staan, waarvan de bewoners wat van elkaar weg hebben. Emmylou begint vol overgave aan haar nieuwe baan, maar voelt al snel dat het niet goed zit. Het ongemak neemt toe en al snel beseft Emmylou dat ze een gevangene is. Waarom wordt ze gevangen gehouden? Wat willen de bewoners van haar?

De au pair grijpt vanaf de start de aandacht. Wanneer Emmylou bij haar gezin aankomt, heeft ze al snel het idee dat er dingen niet helemaal kloppen. Daarnaast zijn de ouders van het gezin ietwat apart in de omgang. Emmylou denkt dat dit erbij hoort; het is immers haar eerste baan als au pair. Al snel neemt het ongemakkelijke gevoel bij Emmylou toe, iets wat je als lezer ook voelt. De grimmige sfeer blijft het hele boek aanwezig en langzaamaan wordt het voor de lezer steeds duidelijk wat er zich in de gesloten villawijk afspeelt.

Bonnec heeft een toegankelijke schrijfstijl en De au pair is opgedeeld in korte hoofdstukken. Dit maakt dat je het boek vlot uitleest. De grimmige/mysterieuze sfeer is gedurende het hele boek aanwezig, maar daar bleef het voor mij wel een beetje bij. De echte spanning bleef lange tijd uit, waardoor ik persoonlijk niet het ‘op het puntje van mijn stoel’-effect kreeg. De daadwerkelijke ontknoping vond plaats aan het einde van het boek, wat de puzzelstukjes in elkaar deed vallen. Dit plot maakte wel dat het boek na het dichtslaan nog enige tijd in mijn hoofd bleef spoken.

Hoewel De au pair voor mij niet de beste thriller was die ik dit jaar heb gelezen, wist het me met het einde zeker te verrassen. Ben je op zoek naar een thriller waarin ook psychologische elementen verweven zijn? Overweeg dan zeker om De au pair op te pakken!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM