Murdle

DeniseM DeniseM
5 apr 2026

Murdle - De school der mysteries bevat een verzameling zaken die de beste detective ter wereld, Deductive Logico, gedurende zijn carrière heeft onderzocht. In dit deel van de Murdle-reeks staan weer 50 dodelijke denkpuzzels waarvoor je je brein goed moet gebruiken. Aan het begin van het boek wordt met een uitgebreid voorbeeld uitgelegd hoe de raadsels werken en hoe je deze oplost. Je hebt er niet veel voor nodig: een potlood (met een gum, weet ik inmiddels uit ervaring) en je hersenen zijn voldoende.

Het boek is opgedeeld in vijf moeilijkheidsgraden, waarbij iedere graad staat voor een nieuw jaar op de faculteit. Bij iedere puzzel is het de bedoeling dat je erachter komt wie de moord heeft gepleegd, waarmee dit is gebeurd en waar dit heeft plaatsgevonden. Bij sommige puzzels staat ook nog een vierde vraag vermeld, zoals waarom de moord gepleegd is. Mocht je er niet uitkomen, dan staan er achterin het boek hints bij ieder raadsel en natuurlijk ook de oplossingen!

Op de achterkant van het boek staat: ‘Cluedo meets Mastermind in een puzzelboek’, en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn! Inmiddels is dit het derde Murdle-puzzelboek dat ik in mijn bezit heb en het verveelt nog geen moment. Wat was het motief van de moord? Waarmee is de moord gepleegd? En wie is de dader? Dit zijn vragen die de afgelopen periode vaak door mijn hoofd gingen. Al snel denk je: ‘nog eentje dan’, om er vervolgens een aantal puzzels later achter te komen dat je nog steeds bezig bent.

Murdle is een perfect boek voor iedere puzzelliefhebber. Zoals ik al zei, heb ik zelf meerdere Murdle-boeken in mijn bezit en is dit ook een boek dat ik regelmatig als cadeautje aan een andere puzzelliefhebber geef!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM