Advertentie

Dames op de Herengracht is een roman dat alle belangrijke elementen van een roman bevat; namelijk romantiek, drama, humor, vriendschap en liefde. Het boek zal veel lezers en lezeressen aanspreken omdat er altijd iemand is die zich in een van de personages kan verplaatsen, ben je de creatieve Julia, de nuchtere Lily, de regelaar Dorine of misschien toch de bijzondere Dolf? Het zijn mensen die je als buren zou willen hebben want ze geven het leven kleur. Kiezen niet de meest voor de hand liggende oplossing voor hun ouderdomsproblemen maar zorgen voor elkaar. Het proces van Alzheimer dat bij Julia plaatsvindt wordt heel realistisch en mooi weergegeven. Ook de frustratie en de onmacht van haar huisgenoten komt goed uit de verf. Het zorgen voor iemand die revalideert na een operatie blijkt heel anders te zijn dan zorgen voor iemand met deze slopende ziekte.
Het boek bestaat uit 2 delen en dat maakt dat het lezen nog prettiger is. Zo hoor je het verhaal ook van een andere kant. Dat geeft meer lagen aan het verhaal. Je leest dan ook dat mannen op een andere manier reageren dan vrouwen op de zaken om hun heen.
Ondanks het wat zware onderwerp, dementie, is het geen zware kost om te lezen, het boek leest vlot en prettig door de luchtige schrijfstijl van Margareth Hillebrandt.

Reacties op: een roman die alle elementen van een roman bevat

4
Dames op de Herengracht - Margareth Hillebrandt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,00 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker