Prachtig weer!
Obi krijgt een rugzak van zijn vader. En een pinpas met wat geld. Hij mag zelf met de trein naar zijn moeder. En iets kleins kopen voor 5 euro.
Hij vindt de rugzak foeilelijk dus gaat terug naar de kringloopwinkel om hem te ruilen. Helaas. De rest van de rugzakken is nog lelijker. Dus koopt hij een zakmes.
Als hij zijn treinkaartje wil pinnen, blijkt het zakmes geen 5 euro, maar 7,50 geweest te zijn….. dus heeft hij geld te kort voor zijn treinkaartje….
“Onvoldoende saldo. Het is ineens erg warm. Mijn hoofd gloeit. Waarom zegt het apparaat dat?”
Hij wordt geholpen door Saar en haar moeder Babs. En door zijn rugzak. Want wat daar in blijkt te zitten….
‘Ma-ham,’ zeurt Saar. ‘Dit is toch niet normaal?’ Babs haalt haar schouders op. ‘Iedereen heeft wel wat.’
Een rugzak vol….
Obi is een jongen met een rugzak. Letterlijk. Maar ook figuurlijk. En wat is dat op een prachtige manier weergegeven in het verhaal. Zijn emoties zijn verweven in het verhaal op een beeldende manier. Zo mooi!
En dan daar bovenop de illustraties. Het is ècht weer een pareltje voor de boekenkast! Dat wordt vechten maandag wie hem het eerste mag lezen
Een rugzak vol….