Soldaat Wojtek
Het boek dat dit jaar het boek is voor Heel Nederland leest junior. En wat een pareltje is dit!
Een waargebeurd verhaal over een groepje Poolse soldaten die een babybeer vinden en hem opvoeden tot een ware soldaat. Hij drinkt bier en rookt, althans eet sigaretten… Hij zet de boel op stelten en zorgt er voor dat de soldaten letterlijk iets hebben om voor te vechten. Iets om elke dag voor door te gaan. Hij gaat mee op bevoorradingstochten en wordt een onmisbaar lid van het Poolse leger.
Wat een prachtig verhaal is dit!
Het is zo mooi geschreven, vol emotie. Je voelt de liefde die de soldaten hebben voor de berenpup ondanks de zwaarte van de oorlog. Wojtek is echt een lichtpuntje in de oorlog.
Je wilt ook direct op zoek naar het echte verhaal achter dit boek. Ik kan niet wachten om er met mijn klas mee aan de slag te gaan.
Wat een prachtig verhaal is dit!