Driehoek

Elbert Grift Elbert Grift
12 mrt 2021

Het verhaal begint met een auto ongeluk, die de vader van de zoon (uit wiens oogpunt het boek wordt beschreven) aan bed gekluisterd houd, althans voor even.
De zoon heeft een moeizame relatie met Silvia, die soms weer hartstochtelijk is, dan weer afstandelijk, dat heeft alles te maken met het huis waarin de zoon met zijn vader woont; om de relatie te redden gaat de zoon in op een eerder voorstel van zijn vader om een appartement van hem te betrekken, dit heeft hij nog steeds afgehouden omdat hij niet van zijn vader afhankelijk wil zijn, maar hij ontkomt er dus niet aan; de relatie tussen vader en zoon is nogal stroef, hoewel hij er alles aan doet om een sterker persoon te worden dat zijn vader, blijft zijn vader hem op alle fronten aftroeven, de vader voert echt een machtsspelletje met hem.
Dan biecht Silvia op dat zij een andere relatie heeft, ze houdt echter niet van de man, maar natuurlijk is dat niet bevorderlijk voor de relatie.
In het begin dacht ik nog dat het geen boek voor mij zou zijn, het taalgebruik en schrijfstijl is van hoog niveau en meestal is dit te hoog gegrepen voor mij, nu had ik echter op mijn vakantie alle tijd en vond ik het een uiterst boeiend verhaal, maar tevens absurd, toch met veel plezier gelezen.

Meer recensies van Elbert Grift