Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Eline van der Boog Hebban Recensent

Misleid van Corine Kuijper volgt de drie beste vriendinnen Tess, Lieke en Sara. Ze komen vaak samen in café De Druif in Amsterdam om bij te praten. Geleidelijk aan nemen hun levens allemaal een andere wending. Tess, die werkzaam is binnen de hospitality, krijgt de kans om in het luxe Hotel del Coronado (kortweg: The Del) in San Diego te werken. Lieke volgt haar droom om zich voor Artsen Zonder Grenzen in te zetten en komt terecht in Congo. Sara werkt aanvankelijk als echtscheidingsadvocaat. Deze functie zegt ze op voor haar man Nassim om samen een bestaan op te bouwen in het conservatieve Saoedi-Arabië. Terwijl de vriendinnen wennen aan hun nieuwe levens, wordt de kans op verraad, intrige en misleiding steeds groter.

Kuijper debuteerde in 2020 met Schaduwfamilie en in 2021 verscheen Schaduw in Sardinië, het los te lezen vervolg op dit debuut. In haar meest recente boek Misleid beschrijft Kuijper aan de hand van afwisselende hoofdstukken de levens van drie jonge vrouwen. Tess leert in San Diego succesvolle sportmakelaar Jack Shame kennen voor wie ze als een blok valt. Lieke ontmoet buiten werktijd goudhandelaar Ivan die contacten onderhoudt met gevaarlijke bendeleden. Sara leeft sinds haar verhuizing naar Saoedi-Arabië volgens steeds striktere regels. Ze is niet alleen haar mooie carrière kwijt, ook het werken aan haar roman lukt haar niet meer. Kuijper schrijft vlot en de lezer leert de personages in rap tempo kennen. Tegen welke moeilijkheden en angsten ze ook vechten, Tess, Lieke en Sara houden contact met elkaar. Hun levens worden echter compleet overhoop gegooid wanneer Lieke plotseling verdwijnt.

Het wisselen tussen de personages houdt de spanning goed in het verhaal. Tijdens het lezen rijzen diverse vragen op. Wat houdt Jack voor Tess achter? Zal Lieke ooit nog levend terugkomen? En hoelang houdt Sara het nog vol in Saoedi-Arabië? (Of: ‘de zandbak’ zoals de meiden het land onderling schertsend noemen.) Het is soms even schakelen over welk personage het gaat. Dit komt omdat niet de naam, maar de woonplaats van de drie vriendinnen bovenaan het hoofdstuk staat. Kuijper maakt gebruik van snelle tijdsverschuivingen en de plot mist daardoor wat diepgang. Desalniettemin leest Misleid vlot weg en combineert het elementen uit thriller met romantische fictie. Kuijper laat zien dat, hoewel het fijn is om soms je leven even helemaal om te gooien, er maar weinig voor nodig is om via bepaalde keuzes en beslissingen in nare situaties te belanden.

Reacties op: Drie levens, drie keuzes en drie keer misleiding

7
Misleid - Corine Kuijper
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken