Niet helemaal 100% overtuigd, maar wel benieuwd naar een 2e deel
Stormwacht is het eerste deel van de serie rond August Strindberg en is geschreven door Kristina Ohlsson. Zij schreef eerder al enkele boeken die eveneens behoren tot een serie, maar ik las nog nooit eerder iets van haar. Het boek trok zeker ook mijn aandacht door de prachtige cover! In stormwacht maken we kennis met August, die verhuist van het drukke Stockholm naar een rustig, afgelegen plekje. Zijn timing is echter wat ongelukkig want er is net een lerares verdwenen en tevens één van de geliefde inwoners van het plaatsje. August zelf trekt in het dorp de nodige aandacht door het huis dat hij gehuurd heeft als tijdelijk onderkomen. Een geschiedenis gaat vooraf aan het ‘Ijshuis’, maar die blijft voor de lezer toch enige tijd verborgen. Stormwacht bevat geen echt hoge spanningsboog en heeft wel wat dialogen die overbodig zijn en wat raar overkomen soms. Het boek is zeker niet slecht, maar ik heb wel al betere Scandinavische thrillers gelezen. Toch heeft stormwacht me wel geboeid, ondanks dat ik de ontknoping wat vreemd vond en het aantal bladzijden gerust ingekort kon worden. August is daarnaast ook geen politieman of rechercheur maar een gewoon burger en toch is hij de hoofdpersoon in dit boek. Ik ben alvast benieuwd bij een 2e deel hoe Ohlsson hierop verder zal gaan want het lijkt me raar dat een gewone inwoner telkens male moorden/verdwijningen/… gaat oplossen of ontdekken. Benieuwd dus wat dat gaat geven. Zoals je misschien zal gemerkt hebben aan mijn recensie, ben ik dus niet 100% overtuigd van Stormwacht, maar ben ik wel nieuwsgierig genoeg om me toch te wagen aan een 2e deel als dat er komt. Ik geef Stormwacht 3,5 sterren.