Veelbelovend begin, maar zakt al snel in elkaar

elinevandm elinevandm
29 mrt 2023

Wie het eerst komt van Bo Svernström is het derde deel in de reeks rond Carl Edson en eerder las ik de vorige 2 delen met veel plezier. Ik was dan ook zeer verheugd toen ik zag dat er een derde deel uitkwam. In dit boek maken we kennis met een brute afrekening in een zomerhuisje waarbij er meerdere doden vallen. Verborgen in een kast zit een blinde vrouw, zij is de enige die de politie verder kan helpen met het achterhalen van de waarheid. Tot ze kan ontkomen en er een heel ander verhaal aan het licht komt als een andere betrokkene gepakt wordt. Wie spreekt de waarheid?

Die laatste zin is een beetje de rode draad in dit verhaal want er worden heel veel verdraaide versies gegeven in dit boek dat er soms geen touw meer aan vast te knopen viel. Er wordt teveel gesprongen van links naar rechts en weer terug. Het boek begon veelbelovend met de moorden en de ontdekking van de blinde vrouw, maar zakte gaandeweg als een pudding in elkaar. Ik herkende de Bo Svernström van de vorige twee boeken niet echt in dit derde deel en dat is jammer want de man kan zeker wel schrijven. Dit komt er echter niet zo goed uit in dit derde deel. Het boek begon na verloop van tijd langdradig te worden en voor mij werd het tijd dat de échte waarheid snel gevonden kon worden. Er komen teveel plottwisten aan bod die het ingewikkeld maken en ik heb dus veel minder genoten van dit boek dan ik had gehoopt. Ik schrijf Svernström zeker niet af, maar ik hoop dat een eventueel vierde deel weer in de trant is van de eerste twee verhalen. Voor Wie het eerst komt geef ik 3 sterren.

Meer recensies van elinevandm