Advertentie

Het is weer even tijd voor een Baantjer, deel 48 dit van de plank met Baantjer boeken gepakt. Een lekker boek voor tussendoor. De Cock is een boekenserie van schrijver Appie Baantjer. In elk boek wordt een aantal moorden opgelost door rechercheurs Jurriaan ‘Jurre’ de Cock en Dick Vledder. Hij heeft de bijzondere neiging bij het voorstellen zijn naam te spellen (“De Cock, met CeeOoCeeKaa”). De Cock heeft het niet zo op moderne ontwikkelingen zoals computers en vuurwapens en hij wil niet graag dat anderen bepalen wat hij doet. Hij krijgt het regelmatig aan de stok met commissaris Buitendam. De Cock komt vrijwel altijd te laat op het politiebureau. Hij is bevriend met Smalle Lowietje, een café-eigenaar. Regelmatig drinkt hij daar alleen of met Vledder een cognac. Dick Vledder is de politiepartner van De Cock. Dick maakt vaak flauwe opmerkingen vooral ten koste van dokter Den Koninghe, en arresteert als het aan hem ligt meteen iedereen die verdacht is. De bekende en terugkerende dingen, die eigenlijk het ook zo leuk en vertrouwd maken.

In dit boek vallen we eigenlijk meteen met de deur in huis. De Cock krijgt op bureau bezoek van een dame die haar vader als vermist opgeeft. Het begin van weer een spannende Baantjer. Er komen weer een reeks verdachten voorbij, zelfs nog twee moorden.

Bijzonder aan dit boek is dat het zich voor een gedeelte ook in Vlaanderen in de stad Gent afspeeld. Wat weer zorgt voor onverwachte zaken.

Ook deze Baantjer leest weer erg vlot. Verhaal is goed opgebouwd en onderbouwd, maar naar het einde toe werd het een beetje voorspelbaar. Jammer, maar kan natuurlijk ook komen door de lezer zelf, Baantjer liefhebbers kennen de manier van toewerken naar het plot.. ondanks dat was dit boek ook zeker weer het lezen waard.

Reacties op: Blijft leuk

24
De Cock en tranen aan de Leie - Appie Baantjer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker