Gamen in het echt
Zack Lightman is een nerd die, net als zijn overleden vader,gek is op gamen. Wanneer hij op een dag een ufo ziet uit zijn favoriete spel Armada denkt hij dat hij krankzinnig wordt.Gelooft hij dan net als zijn papa dat de wereld vol complotten zit en dat de gamers getraind worden? Nee dat kan toch niet? Maar niets is minder waar.Zack wordt ,omdat hij zesde is in ranking, samen met zijn medespelers ingezet om de wereld te redden In het ruimteschip zitten namelijk aliens die snel willen winnen en Zack gaat oorlog voeren.Een moderne, wel te verstaan want dit leger gaat drones besturen van op af stand. De oorlog wordt zoals heel het boek als een rollercoaster doorlopen.Hoewel soms ongeloofwaardig is het een verhaal dat vooruit gaat maar niet echt af lijkt. Komt er misschien nog een vervolg?
Armada is snel,heeft humor en ontgrendelt de gamewereld en toch is het niet mijn boek.
De personages zijn oppervlakkig,als niet- gamer kan ik me niet inleven en het pakt me gewoon niet.
En toch...het is een apart,vlot verhaal anders dan de vaak zoetsappige meisjesboeken dus voor iedereen ,zeker als young adult goed en in sneltreinvaart te lezen.Misschien hoe een modern boek moet zijn? Het wordt verfilmd en zal in beeld waarschijnlijk goed tot zijn recht komen.