Een roman waarin afkomst, verdriet, magie en hoop de hoofdrol spelen

Bookaholic F Bookaholic F
21 mrt 2020

Thuisreis gaat over het zoeken naar je roots en na een groot verlies je nieuwe leven opnieuw uitstippelen.

Eileen en haar overleden man droomden van te reizen met een camper. Na de dood van haar man wil de weduwe haar leven opnieuw betekenis geven. Haar verleden is vol vraagtekens, maar het begin van haar zoektocht blijkt in Ierland te liggen. Ondanks de ongerustheid van haar dochters die ook aan hun eigen toekomst timmeren, besluit ze toch op ontdekkingstocht te gaan.

Deze reis confronteert haar met geheimen, nieuwe mannen en weggestopte emoties. Net zoals haar dochters hun leven opnieuw moeten hertekenen, na de dood van hun vader, moet Eileen ook op zoek naar zichzelf. Met vallen en opstaan ontvouwt zich stilaan een nieuwe toekomst. Eileen ontdekt dingen over haar dochters die ze blijkbaar niet zag en stilaan geeft deze familie alles een plekje.

In deze roman zijn emoties verweven met een magisch tintje en naast de thema's identiteit zijn familie en liefde in heel het verhaal aanwezig. Dit boek focust nu eens niet op een piepjong personage, maar juist op een wat rijpere vrouw haar leven dat helder en met gevoel beschreven wordt.

Thuisreis is een roman die verspringt vanuit het heden naar het verleden en zo geeft het boek stilaan zijn geheimen prijs.

Ik mocht dit boek met veel plezier lezen voor Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers.

Meer recensies van Bookaholic F