Helaas niet wat ik ervan verwacht had

Feel-o-Sofie 05 augustus 2022
Disclaimer: Ik kreeg dit boek van de uitgeverij. Mijn recensies bevatten mijn eigen, oprechte meningen.

Ik vond de wereld van Dief van de nacht erg intrigerend en de duistere sfeer nam dan ook de hoofdrol. Ook al speelt het verhaal zich niet af op een school, het gaf me echt Dark Academia vibes. Het plot zit dan ook vol met bibliotheken, mysterieuze boeken en magische objecten. Ik waande me ook wel echt in deze wereld.

Veel werd echter niet goed uitgelegd en aan het einde van het boek bleef ik met nog veel vragen zitten. Zo worden er meteen in het begin van het verhaal veel verschillende personages geïntroduceerd die er verder in het plot niet zoveel toe doen. Daarnaast vond ik de magie en schaduwen slecht uitgelegd. Ook de world-building had zeker nog flink wat uitgewerkt mogen worden.

Een groot deel van het boek bracht ik dus in verwarring door, maar het laatste stuk was wel echt een rollercoaster. Ik werd enorm verrast door een wending die ik niet had zien aankomen. Dit, samen met de donkere sfeer, maakte voor mij het boek en is de reden dat ik nog wel benieuwd ben naar het tweede deel.

Lees mijn uitgebreide recensie op mijn website .

Meer recensies van Feel-o-Sofie