Spannend verhaal vol vaart

Fijnzinnig5490 Fijnzinnig5490
6 mrt 2020

Spannende verhalen schrijven, Terri Blackstock doet het al jaren. En niet onsuccesvol, want haar boeken worden hier, in Nederland, maar ook in veel andere landen graag gelezen. Waarschijnlijk geldt dat ook voor deze nieuwste thriller over Nate en Brenna die elkaar weer ontmoeten na een tijdlang van elkaar gescheiden zijn geweest, nadat Brenna’s vader dood werd gevonden en Nates vader daar de schuld van kreeg. Nate besluit een poging te gaan doen om de waarheid over de moord te achterhalen, terwijl Brenna worstelt met een alcoholverslaving en is verwikkeld in een strijd om de voogdij over haar kinderen. En dan zijn er ook nog de raadselachtige branden in de omgeving… Dit alles bij elkaar zorgt er namelijk voor dat er veel vaart in het verhaal zit, er genoeg gebeurt om je aandacht vast te houden en het spannend is. Maar eerlijk gezegd vind ik het wel erg veel ‘problemen’ – ruzie om de voogdij, brandstichting, onopgeloste moord, alcoholverslaving – voor iets meer dan driehonderd pagina’s. Daardoor wordt het verhaal wat ongeloofwaardig. En daarbij doet het verhaal denken aan eerdere boeken, onder meer omdat de auteur al vaker over verslavingen en brandstichting schreef. Wat dat betreft mist deze thriller dus een stukje originaliteit. Maar als je je daar niet aan stoort en voor deze zomer nog een boek zoekt om mee te ontspannen én houdt van spanning en romantiek ineen, dan is dit een goede keuze.

Meer recensies van Fijnzinnig5490