Heerlijke YA

Fiona - Booksbyfi Fiona - Booksbyfi
5 apr 2023

Isabella woont bij haar oom en tante, nadat ze haar ouders heeft verloren door een ongeluk. Geplaagd door schuldgevoel, zoekt ze toevlucht bij een "foute" jongen. Ze word door haar oom en tante in bed betrapt met deze jongen en ze besluiten haar naar een kostschool te sturen. In de hoop dat haar gedrag veranderd. Een kostschool met alleen maar meiden. Lukt het Isabella om te wennen aan haar nieuwe omgeving?

Ik heb dit boek in 2 avonden uitgelezen, ja je leest het goed. Het verhaal is zo geschreven dat je echt meeleeft met Isabella en haar reacties en acties kunt relativeren, want ze voelt zich zo onbegrepen door haar oom en tante. Vanaf het moment dat ze op de kostschool zit, merk je naarmate het verhaal vordert dat ze groeit, ze rouwt, maar leert ook hoe ze het kan verwerken en wie ze haar verhaal toevertrouwd.. Het was mooi om te lezen hoe er gebruikt gemaakt wedd van de bibliotheek om haar geschiedenis opdracht te maken. Ook vond de beschrijving van de kostschool heel goed, het was alsof ik er echt bij stond en ik had er een goede indruk van.
Een heerlijke young adult, waarvan ik genoten heb. Ondanks de heftige onderwerpen (rouwverwerking, PTSS)

Meer recensies van Fiona - Booksbyfi