Geen leesvoer vitamine.
Vooropgesteld, ik ben geen voedingsdeskundige, geen arts, geen homeopaat. Ik heb onvoldoende kennis van zaken om een inhoudelijke review te maken. Hieronder volgt hooguit een beschrijving van de indruk die het boek op mij heeft gemaakt.
Dit boek komt erg eenzijdig op mij over. Aangehaalde onderzoeken dateren voornamelijk uit de eerste helft van de vorige eeuw. Er staan veel beweringen in het boek, die onderbouwt worden met aannames die eerder in het boek genoemd worden. Veelvuldige herhalingen maken iets niet persé waar.
Het overmatig gebruik van vakgerelateerde termen draagt niet positief bij aan de leesbaarheid van het boek.
De beschrijving per vitaminesoort is weer wel wat overzichtelijker.
Al met al geen boek dat ik iemand zou aanraden. Tenzij misschien een voedingsdeskundige, die genoemde onderzoeken op waarde kan schatten en ook kennis heeft van nieuwere inzichten. Hiermee wil ik overigens niet beweren dat nieuwere inzichten afwijkend zijn van genoemde onderzoeken.
De beschrijving per vitaminesoort is weer wel wat overzichtelijker.