Eilandverhalen die je in je element brengen.

Gerie222 01 oktober 2025
Dit is het zesde deel van Eilandverhalen. Een verhalenbundel waarin achttien auteurs tijdens een schrijfweek op Texel elk een kort verhaal schrijven, dat zich afspeelt op een Waddeneiland. De schrijfweek wordt georganiseerd door Marelle Boersma. De verhalenbundel is uitgegeven door uitgeverij Droomvallei.

Hoogteloper door Elsje Margriet van der Heijden.
Voor deze recensie heb ik er één verhaal uitgelicht, dat mij trof door het onverwachte perspectief, namelijk dat van de kitevlieger. Niet van degene die aan de touwtjes trekt, maar de vlieger zelf. De gedachten en gevoelens van de kite zijn op een dusdanige manier geschreven, dat je de wind zelf zowat voelt, de vrijheid zelf ervaart.
Het is een spannend verhaal, waar de kite na lange tijd eindelijk weer bevrijd wordt uit de tas waarin hij opgeborgen zit. Maar niet door zijn Eerste mens, zoals de vlieger verwacht, maar door Ander. Langzaamaan herinnert Kite zich met behulp van Wind wat er jaren geleden gebeurd is, waardoor hij nu bewustere keuzes maakt met betrekking tot Ander.

Een boeiend verhaal met niet alleen de elementen wind, water en aarde, maar ook een vleugje magisch element.

Ook de andere verhalen, met onderwerpen als geheimen, liefde, verlies, zoeken naar jezelf of anderen, geluk en verdriet, het overstijgen van jezelf, brengen de lezer alles wat je in het leven tegen kan komen. En dat allemaal op de Waddeneilanden.

Meer recensies van Gerie222