Een verpletterend mooi liefdesverhaal
Mijn aandacht wordt getrokken door een oproep voor een blogtour van een nieuw boek van Melina. Alles in me zegt JA. En wat een geluk dat ik mag meedoen.
De voorkant van het boek is al prachtig, de paardebloem met wegwaaiende zaadjes tegen een warme kleurrijke achtergrond.
Het verhaal beleef ik vanuit twee vertellers, Ajla en Ermin. De eerste zin van Ajla is direct raak: “voor het eerst in mijn leven ben ik echt alleen.” Maar de tweede van Ermin doet er niet voor onder: “mijn bardienst begint pas om acht uur, maar thuis fluisteren de muren tegen me over mijn falen, over wat voor sukkel ik ben en waarom het mijn eigen schuld is dat mijn leven in puin ligt.”
Verder geef ik niets weg over de inhoud. Omdat ik het jou ook gun om beiden steeds iets meer te leren kennen. Om in de greep van het verhaal te komen. Want Melina’s hart en ziel is voelbaar in het verhaal. Ze grijpt me bij mijn kladden en sleept me mee in het verhaal dat een verpletterende indruk op me maakt.
Het geeft een extra tintje aan het verhaal te weten dat ik een inkijkje krijg in Melina’s Bosnische achtergrond en de mooie natuur en de verhalen die ontdekt mogen worden. Zoals ze zelf zegt “Verhalen hebben de kracht om ons te verbinden op manieren die we niet altijd kunnen uitleggen.”
Jouw verhaal zorgt voor verbinding met mij als lezer. Ik heb zo genoten van het verhaal en hoe je dat opbouwt met een prachtig einde. Het verhaal raakt me door de intensiteit van je woorden en de diepgang die je in de personages weet te leggen. Ze kruipen onder mijn huid. En ik leef zo intens met ze mee.
En dan na een dag is het uit. En de tranen rollen over mijn wangen. Wat heb ik mogen genieten van een fabelachtig mooi boek en leesavontuur. De cadeautjes op het eind van het boek maken het helemaal af.
Dank MH books voor het recensie exemplaar en jij Melina voor jouw liefde voor dit verhaal dat je zo prachtig schreef.