Voor alle honden- en dierenliefhebbers

GerjoSchepers 11 september 2025
Myrna Stork heeft samen met Marja de Bruijn een leuk, leerzaam en prachtig geïllustreerd verhaal gemaakt over de hondentaal.

Bas is gek op honden maar kent hij een hond echt wel goed? Wat zegt een hond die blaft nu eigenlijk? En wat betekent het als een hond wegkijkt? En wat zegt een hond die de lip optrekt? Kortom: hoe benader je een hond zodat je een goede verbinding hebt en het voor jou en de hond fijn is.

Al deze vragen en nog veel meer leuke weetjes vind je terug in dit boek. En het avontuur van Bas is super leuk om te ervaren. Echt een aanrader om als (groot)ouder met je kind te lezen of als docent in de klas, bijvoorbeeld in oktober op wereld dierendag.

Zelf was ik ook wel heel benieuwd naar de antwoorden dus zeker ook weer wat geleerd.

De prachtige tekeningen maken het verhaal nog levendiger. En hoe mooi dat het voor een kind of ouder met dyslexie ook goed te lezen is, want het lettertype is erop aangepast.

“Prachtig om de missie van Myrna te voelen: al wordt door het lezen van ons boek maar één kind minder gebeten door een hond, dan ben ik blij.”

Speciaal voor kinderen van 5 t/m 9 jaar.

Meer recensies van GerjoSchepers