Geen succesrecept
Op het eerste zicht? Cute cover voor een cosy crime dingetje.
Maar bij nader inzien had ik heel wat moeite om deze taart te verteren.
We volgen Daisy, die een magische gave van haar mama kreeg om tovertaarten te bakken. Dat begint bij onschuldige tarteletjes gevuld met pudding en extra doorzettingsvermogen om studerende klanten een duwtje in de rug te geven. Maar haar main business is stoute mannen vermoorden. Het soort dat vrouwen verkracht en ermee weg komt, dat gespuis.
Maar waar je bij een film als Promising young woman denkt: ‘go get ‘em girl’, bleef ik hier met een heel wrang gevoel achter. Cute en cosy gaat wat mij betreft niet goed samen met moordtaartjes. En mijn sympathie voor hoofdpersonage Daisy ebde bladzijde na bladzijde weg. Bij nader inzien vond ik bij geen enkel personage aansluiting. (Ik lieg, want er was een hele schattige hond ).
Promising young woman is wat mij betreft haute cuisine! Magic, lies and deadly pies enkel een uit elkaar vallende droge crumble.
Maar bij nader inzien had ik heel wat moeite om deze taart te verteren.