Food for thought
Dit boek gaat over Albert Speer, Hitlers lievelingsarchitect die het later zelfs schopt tot minister van Bewapening en Munitie.
Die Speer wordt vaak gezien als ‘goede nazi’, als zoiets al bestaat en krijgt op latere leeftijd zelfs een podium in onder andere BBC-programma’s. Jean-Noël Orengo ontrafelt hoe Speer dat voor elkaar heeft gekregen. Veel heeft te maken met Speers eigen autobiografie waarop vele andere biografen zich baseren. Als je dacht dat fake news iets nieuws is, think again!
Verder ook een spot gericht op die bijzondere vriendschap tussen de leider en de architect. Die focus op die twee mannen is intrigerend en soms ongemakkelijk scherp.
Dit boek is iets tussen fictie en non-fictie in. En terwijl ik heel graag biografieën lees, was ik bij het lezen van deze, dankzij de auteur zelf, me heel bewust van het feit dat niet alles wat als waar wordt aangenomen ook werkelijk waar is.