Ideaal leesvoer

Grietleestwat 06 augustus 2025
Phoebe is veertig en heeft net een scheiding achter de rug.
Die verliep met heel veel hartzeer. Wanneer haar kat ook nog sterft (rip Harry ), vindt Phoebe dat genoeg genoeg is.
Phoebe besluit er een einde aan maken in het hotel waar ze al haar hele leven naartoe wilde, maar dat haar ex-man steevast te duur vond.

Dat hotel baadt in de feestsfeer. Lila en Gary trouwen er namelijk. De plek ademt positivisme en happy endings.
Wanneer Phoebe in al haar duisternis de hyperenthousiaste bruid Lila ontmoet, loopt er echter niets meer volgens plan.

Ik heb echt genoten van dit boek. Elk personage heeft zijn issues. De ene al wat meer bitterzoet dan de andere. Maar @alison.espach weet alles perfect te verweven met humor op de plekken die te hard schuren. Het maakt van alles een teder geheel.

‘Ze is zo goed in voorspellen wat er gaat gebeuren in boeken, zo slecht in voorspellen wat er gaat gebeuren in het leven. Daarom heeft ze altijd boeken verkozen, omdat leven veel moeilijker is.’

Meer recensies van Grietleestwat