Penelope, vrouw, moeder en chirurg
Af en toe verslind ik een graphic novel en ik heb gemerkt dat die van @judith_vanistendael altijd fijn leesmateriaal zijn.
Na De walvisbibliotheek (zie enkele posts hiervoor) was het de beurt aan Penelope, die stond al weken lang naar me te lonken in de bibliotheek.
Penelope is vrouw, moeder en chirurg. Ze gaat al tien jaar aan en af naar Aleppo waar ze midden in de oorloggruwwel probeert mensenlevens te redden. Nog meer dan dat ze dat thuis in het plaatselijke ziekenhuis doet. Wanneer ze terug thuis komt, heeft ze een verstekeling meegenomen. De geest van een meisje dat ze niet heeft kunnen redden en die ze maar moelijk van zich kan afschudden. Ondertussen gaat het leven thuis gewoon door. Iedereen is afgestemd op de regelmatige afwezigheid van Penelope. Haar man en dertienjarige dochter lijken zich perfect te redden zonder haar.
Penelope is niet enkel een moeder. Ze is niet enkel chirurg. Ze worstelt met de verschillende kanten van zichzelf. Of is het eerder de omgeving die hiermee worstelt?
Prachtige kunstwerkjes op elke pagina en een heel mooi verhaal.