Origineel
Ik vond dit op alle fronten een origineel boek. Zowel de opzet als het plot waren voor mij verrassend, maar ook de karakters van de hoofdpersonen zijn bepaald geen stereotypen. Daarnaast heeft de auteur een fijne schrijfstijl en leest het boek als een trein; met de nodige vaart wordt de spanning erin gehouden, zonder dat het verhaal ergens uit de bocht vliegt.
Vanuit wisselende perspectieven volgen we met name een archeologe, een wethouder en een gepensioneerd historicus, die allemaal overtuigend zijn neergezet. Met oog voor sterke en zwakke punten in hun karakters heeft de auteur er voor gezorgd dat ze alledaags en menselijk overkomen. Dit alles geeft het geheel een zeer realistisch sausje.
Ik heb hier beslist van genoten!
Ik heb hier beslist van genoten!