Fantastische warme feelgood
Beth O'Leary's vorige twee romans vond ik best aardig, maar spijtig genoeg konden deze niet tippen aan haar steengoede debuutroman 'Veel liefs'. Maar niet getreurd, met deze vierde roman getiteld 'drie dates' revancheert ze zich, en hoe. Dit verhaal doet de voorgaande verbleken, zelfs het debuut.
Ten eerste steekt het verhaal kundig in elkaar. We volgen drie verhaallijnen vanuit het gezichtspunt van drie vrouwen, die alle drie (en dat kan ik wel verklappen, want dat blijkt al heel snel) daten met dezelfde persoon. Maar behalve het ingenieuze plot dat zich uiteraard uiteindelijk anders ontvouwt dan je in het begin kunt vermoeden, is het O'Leary ook gelukt om zulke fijne karakters in het verhaal te stoppen, dat je sympathie krijgt voor alle hoofdpersonen: de drie vrouwen, die ieder erg verschillen in karakter, maar ook de vermaledijde man in kwestie.
Wat een warm verhaal, en wat een ontknoping. Ik durf gerust te stellen dat dit een van de allerfijnste feelgoods is die ik ooit gelezen heb.