Knappe chicklit
Ik moest wel een beetje wennen aan de schrijfstijl van dit boek, en dan bedoel ik niet dat over-the-top hilarische dat de chicklit van 20 jaar geleden zo kenmerkt en erg kan gaan irriteren als het teveel een maniertje wordt - dat was hier niet het geval, de schrijfster is kundig genoeg om het niet te overdrijven en een en ander gedoseerd en fris te vervlechten met de romantiek die hier natuurlijk aan de basis ligt. Nee, ik moest vooral wennen aan het feit dat het narratief doorspekt wordt met gedachtes van de personages, de doorlopende perspectiefwisselingen en de verteller die er als een ik-figuur ook nog tussendoor laveert en haar of zijn gedachtes erover loslaat - er komen zelfs situaties voor dat de verteller het stemmetje in het hoofd van een van de personages is en er mee in discussie gaat. En tenslotte schakelt de auteur ook nog eens om de haverklap over van verleden tijd naar tegenwoordige tijd en weer terug, terwijl het narratief gewoon in het heden doorloopt - de reden waarom ze dat gedaan heeft was me niet helemaal duidelijk, maar wellicht had het voor haar een puur esthetisch doel.
De eerste 50 bladzijden vond ik het verhaal dus nog wat rommelig overkomen, maar uiteindelijk raakte ik er toch aan gewend, en begon ik het steeds meer te waarderen. Enerzijds omdat de schrijver dit genre op en top beheerst, en anderzijds omdat ze zulke fijne personages neer heeft gezet, dat ik me met warme gevoelens en zonder enige moeite door het verhaal heen wist te spoeden. Overigens, en hier moet ik de auteur ook al een compliment voor maken, zit er behoorlijk wat seks in het verhaal, en bij nogal wat boeken is dit vaak plat of inspiratieloos of puur om het spicy te maken, maar in dit boek vond ik het heel natuurlijk en nergens storend.
Kortom: een echte fijne chicklit/feelgood waar de blijdschap vanaf spat. Knap gedaan!