Advertentie

Winter is het laatste deel in de reeks The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. De titel verwijst naar het personage Winter, de stiefdochter van koningin Levana.
In dit laatste deel volgen Cinder, Thorne, Scarlet, Wolf, Cress, Iko en Kai tijdens hun missie om Cinder de troon van Luna te bezorgen. Hun plan hiervoor is: Kai Levana laten overtuigen het huwelijk op Luna te laten plaatsvinden. Verder volgen we ook Winter en Jacin. Levana is echter jaloers op Winter, omdat het volk van haar houd en haar prachtig vind. Ze wil dat het volk van haar houdt en niet van Winter, dus besluit ze om Winter uit de weg te ruimen.

Ook dit verhaal is gebaseerd op een bekend sprookje, namelijk Sneeuwwitje. Hieruit kan je dus een klein beetje afleiden wat er met winter gaat gebeuren: Haar stiefmoeder is jaloers en geeft iemand de opdracht haar te vermoorden. Natuurlijk is niet heel dit verhaal voorspelbaar, zo lijdt Winter aan de maanziekte omdat ze weigert haar gave te gebruiken. Hierdoor wordt ze gestoord en heeft ze last van waanbeelden, wat al een totaal ander beeld dan het bekende sprookje geeft.

De hoofstukken worden weer vanuit verschillende perspectieven geschreven. Dit is soms onhandig omdat je eerst vanuit het ene perspectief hebt gelezen en opeens wordt er verteld vanuit iemand anders, die op een totaal andere locatie is en andere dingen meemaakt. Het kost even tijd om terug in een ander personage te komen, wat wel een beetje jammer is.

Vanaf het eerste hoofdstuk zit je al meteen in het verhaal, er is geen intro aanwezig die opnieuw wat uitleg geeft over wat er vooraf is gebeurd. Dit is wel jammer, omdat als je de boeken niet vlak na elkaar leest, een aantal dingen vergeet. Ook begint de spanning al meteen, en deze stopt pas als het verhaal gedaan is. Ondanks de dikte van het boek, was het verhaal niet langdradig. Er zijn geen hoofdstukken aanwezig die er te veel aan waren.

De personages worden heel goed uitgewerkt, waardoor je met hun meeleeft. Je haat Levana mee met de personages en hoopt dat hun plan zal slagen. Ondanks dat er veel personages zijn, zijn deze allemaal goed uitgewerkt, er is geen personage dat beter was uitgewerkt vond dan de anderen. In het begin is het natuurlijk wennen aan Winter en Jacin, maar na een aantal hoofdstukken behoren ook deze bij de groep van mensen waar je mee meeleeft.

Alles bij elkaar is het een mooi slot van het sprookje. Er is genoeg spanning aanwezig, de personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal wordt niet langdradig.

Reacties op: Mooi slot van een sprookje

366
Winter - Marissa Meyer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners