De kracht van boeken.
Een boeiende roman uit de WO II over het met elkaar verweven lot van 3 vrouwen die geloven in de kracht van boeken om te zegevieren over de meest duistere momenten van oorlog.
1933 - Althea is een best-selling auteur die uitgenodigd is door het parlement van Duitsland. Gauw merkt ze dat in de Duitse schaduw een regime schuilt dat gruwel met zich meebrengt. Ze leert er Hannah kennen die in Althea iets doet ontluiken die haar kippenvel geeft.
1936 - Hannah is naar Parijs gevlucht en is haar vertrouwen kwijt door een ernstig verraad.
1944 - Vivian is bezig met haar eigen strijd tegen een senator die de boekenpost wil verbieden naar de soldaten. Ze is vastbesloten om de enige positieve houvast van de soldaten te beschermen en krijgt hiervoor hulp uit onverwachte hek.
Een liefdesverhaal, een underdoggevecht tegen een machtige senator en een bewijs van de schoonheid, kracht en goedheid van het geschreven woord.
Brianna Labuskes heeft 3 krachtige vrouwen Vivian, Althea en Hannah weten neer te zetten als hoofdpersonage waardoor je helemaal kunt opgaan in hun aangrijpend verhaal. Het originele aan dit boek zijn de LGBTQ-momenten die ik nooit eerder heb gelezen in een oorlogsverhaal.
Alles blijft nazinderen en daardoor kan ik het boek alleen maar als aanrader bestempelen.