Zolang zaken gewonnen werden, was alles veroorloofd.

Hetleesuur Hetleesuur
26 mrt 2023

Het verhaal begint als Juliëtte haar rechtenstudie beëindigd en start als stagiaire voor een groot advocatenkantoor aan de Zuidas in Amsterdam. Waar ze zich in eerste instantie richt op haar carrière merkt ze al gauw op dat de processen niet volledig volgens de regels worden gewonnen. (lees: onder de tafel) Dit gaat natuurlijk in tegen alles wat ze geleerd heeft “in eer en geweten”.
Ze doet haar best om zich staande te houden in deze hectische omgeving en om te gaan met haar collega’s en vooral met de eisen van haar stagebegeleider Guido. Het kantoor beseft dat ze een stagiaire uit de duizend is en daardoor begint ze een grote rol te spelen in een zaak rond de Naxos Bank, waartegen een miljardenclaim dreigt. Kan ze toch als beginnende stagiaire haar mannetje staan tegen een ervaren en gehaaide begeleider?
Het boek geeft een realistisch beeld van de dagelijkse gang van zaken op een advocatenkantoor en laat zien welke uitdagingen stagiaires tegenkomen tijdens hun startperiodes.
Goed uitgewerkte personages en hebben allemaal hun persoonlijkheid en verhaallijn. Juliëtte is een gedreven en sympathieke hoofdpersoon, die zich probeert staande te houden tussen de ervaren advocaten en hoge werkdruk.
De schrijfstijl is helder en humoristisch maar soms had ik moeite met het vakjargon waardoor ik sommige stukken toch eens moest herlezen.
Dit is het debuut van Nicolette Heijkant en volgens haar instagramprofiel is ze haar aan het voorbereiden op een tweede roman.

Meer recensies van Hetleesuur