Als kwaad een geur had, dan wist hij dat het zo moest ruiken.

Hetleesuur 05 mei 2025
Na hun terugkeer uit vakantie en na twee onderzoeken die hen persoonlijk bedreigden, krijgen Hunter en Garcia een nieuwe zaak overhandigd. Deze van Nicole Wilson, een jong meisje dat een week eerder spoorloos verdween tijdens het oppassen in een villa in de Hollywood Hills.
Na een anonieme tip werd haar lichaam aangetroffen, gruwelijk toegetakeld en in de vorm van een pentagram gelegd. Alles wijst op een rituele achtergrond. Maar wanneer. kort daarna het lichaam van een jonge stewardess wordt gevonden, eveneens gemarteld maar zonder de rituele kenmerken, verandert de zaak. De dader laat sporen achter, en terwijl Hunter en Garcia de puzzelstukjes proberen te leggen, komen ze steeds dichter bij een duister geheim dat verder teruggaat dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Dit boek liet me met een heel ander gevoel achter dan ik gewend ben van Carter. De dader kreeg dit keer een meer menselijke kant, iets wat zijn eerdere moordenaars misten. Zoals altijd weet Carter de bloederige details en het tempo meesterlijk te doseren, ik kon het boek simpelweg niet wegleggen. Carter speelt in dit verhaal bovendien met tijd en perspectief, zodat je niet precies weet wat je denkt te lezen.

Garcia, Garcia Garcia, hij verraste me in het begin volledig, ik vermoed dat andere lezers ook even hun adem inhielden. Hij hoort onmisbaar bij het team!

En dan de PLOTTWIST, totaal onverwacht. De onthulling aan het einde werpt een heel nieuw licht op het verhaal en tilt het boek van goed naar ronduit indrukwekkend.

Meer recensies van Hetleesuur