Wat heb ik net gelezen? En wat is er eigenlijk gebeurd?

Hetleesuur Hetleesuur
20 mrt 2024

De enige reden waarom ik doorlas was omdat ik echt “de clou” wou weten. Waarom zijn Charlie en Silas hun herinneringen kwijtgeraakt?
Ik vind het concept interessant, Charlie en Silas verliezen op dezelfde dag hun herinneringen en ontdekken al snel dat ze een verleden delen, maar ze hebben geen idee wie ze zelf of hun families zijn, en evenmin wat er is gebeurd om dit te veroorzaken. Door een reeks gebeurtenissen realiseren ze zich dat ze in hetzelfde schuitje zitten. Ze proberen het mysterie van hun geheugenverlies op te lossen, maar moeten ook omgaan met de sociale uitdagingen van de middelbare school, het gezinsleven en het feit dat er kwaad bloed zit tussen Silas’ en Charlies vaders.
Mijn eerste indruk van deze in drieën gebroken roman was verbazing. Ik vond dit niet CoHo haar beste werk, en ik vraag me af of dat komt omdat er de invloed is van een co-auteur.
Het is zo jammer dat een boek zo sterk begon, geen bevredigende oplossing heeft gehad. Het boek verklaart niet echt het geheugen verlies maar eerder een zoektocht of ontdekkingstocht naar de personages.

Meer recensies van Hetleesuur