Schitterende historische roman - absolute must read!

"Hannibal" is voor mij de allereerste kennismaking van deze auteur, maar wat een indruk heeft Michael De Cock nagelaten! Oorspronkelijk had ik het idee om een buddyread van dit boek te doen met mijn 14 jarige zoon maar hij was me al voor en las het boek eveneens in no time uit.

Aan het woord is de beruchte en beroemde Carthaagse strateeg, Hannibal Barkas, een meester legeraanvoerder die het ondenkbare deed: met zijn volledige leger, paarden en olifanten de Alpen bedwingen in gure weersomstandigheden.

De auteur koos ervoor om het verhaal te schrijven vanuit het perspectief van de Carthager zelf en op die manier zit je als lezer onmiddellijk in het verhaal, het boek start in de jonge tienerjaren van Hannibal, wanneer hij zijn vader in de strijd verliest en eindigt met z'n eigen onfortuinlijke dood. De zinsopbouw is prachtig en ook al zijn er onnoemelijk veel historische feiten, namen en plaatsen in het verhaal verwerkt, toch slaagt de auteur er moeiteloos in om dit behapbaar te maken voor jongeren.
Van A tot Z , van het kalmere begin tot het bittere einde blijft het voor de lezer uitermate boeiend, spannend,interessant en enorm leerrijk. Niet alleen het hoofdpersonage maar ook de andere nevenpersonages zijn mooi en duidelijk van elkaar te onderscheiden neergezet. Dat de auteur zich volledig heeft ondergedompeld in het leven van deze geduchte veldheer en een extreem grondige research achter de rug heeft, staat als een paal boven water. Zelf vermeldt hij hierover dat het 3 jaar duurde voor de totstandkoming van het boek, er volgt een samenvatting van de bronnen die hij samen met zijn vader volledig heeft uitgeplozen en welke reizen ze in functie van dit boek maakten om in het heden op alle locaties waar beroemde veldslagen plaatsvonden een meer dan 2000 jaar oude geschiedenis tot leven te laten komen.
Zowel mijn tienerzoon (die behoorlijk kritisch is op vlak van boekwaarderingen ) als ik zelf geven volmondig 5 schitterende sterren aan dit meesterwerk! Wat ons betreft zeker een absolute must read!

Meer recensies van Hilde Van Gysegem - Redheadbookaddict