Origineel, ludiek en enorm leerrijk !
Het boek is opgebouwd rond een 32 vragen over allerlei thema's die met water te maken hebben, per vraag worden een 2 tal pagina's besteed aan het onderwerp, met interessante weetjes en leuke experimenten!
Het onderwerp water lijkt zo vanzelfsprekend en evident, maar toch wekken de auteurs de interesse van kinderen op door de vraagstelling op een bijzonder originele manier te benaderen: "Drinken we echt dinoplas?" is een vraag die onmiddellijk op de verbeelding inspeelt. Idem dito met :" Kan je op een wolk slapen?" en " Heeft een ijsbeer het koud?" Het boek is zowel geïllustreerd met kleurrijke tekeningen als met echte foto's, zodat het enorm leerrijk is!
Bij elk experiment wordt er eerst aangegeven welke benodigdheden je dient klaar te leggen om alvorens over te gaan naar het stappenplan dat makkelijk te volgen is. Het ene experiment is wel wat moeilijker dan het andere en het kan wel al eens voorvallen dat je niet alle materiaal standaard in huis hebt. Wij deden een 5-6 tal proefjes en de 'slaagkans' hiervan was eigenlijk best hoog.
Een goede voorbereiding alvorens de kinderen wetenschapper te laten spelen is dus wellicht wel aangewezen, zodat je niet voor onverwachte onaangename verrassingen komt te staan en de proefjes alsnog niet uitgevoerd kunnen worden. Zowel voor kinderen thuis als in een klasgroep is dit boek uiterst geschikt!
Kortom een zeer origineel concept, humoristische en speelse vragen die het absoluut boeiend houden in combinatie met zeer kleurrijke en ludieke tekeningen die een échte meerwaarde zijn om de wetenschappelijke feitjes tot leven te wekken!